Lahden islamilainen kulttuuriyhdistys     

 

                                      

Viimeinen uskonto Islam


Ihmisen ja maailman luomisen tarkoitus on Jumalan (Allahin) tunteminen, häneen uskominen ja rukoileminen. Jumala (Allah) kertoo Koraanissa: “Loin ihmisen ja henget ainoastaan sen takia, että he rukoilevat minulle” (Zariyat, 51/56). Jumala (Allah) on kaikkien uskontojen lähde ja hän on lähettänyt viimeisen jumalallisen kirjan Koraanin näyttäen oikean tien ja valmistaen ihmisiä elämään tässä maailmassa sekä kuoleman jälkeiseen elämään (Ahiret). Jumala (Allah) on valinnut islamin maailmanlaajuiseksi uskonnoksi ja profeettojen ketjusta viimeiseksi renkaaksi profeetta Muhammedin (sav). Aatamista (as) Jeesukseen (as) saakka ihmisille tulleet kaikki profeettojen viestit myös islamissa kutsuvat uskomaan ainoastaan Allahiin.

 

Maailman ensimmäinen temppeli


Kaaba on ensimmäinen temppelirakennus, joka on rakennettu kaikille ihmisille Allahin rukoilua varten. Muslimien temppeli Kaaba (kible) sijaitsee Arabiassa, Mekan kaupungissa. Koraanissa Jumala (Allah) ilmoittaa, että profeetta Aabraham (Hz Ibrahim) ja hänen poikansa Ismail ovat rakentaneet Kaaban. Maailman kaikki muut temppelit (moskeijat ym. ) ovat Kaaban sivuliikkeitä. 

Yksi kaikkein tärkeimmistä tehtävistä on ihmisarvon ja hengellisyyden suojelu, sillä tiede etenee hämmästyttävän nopealla tahdilla. Tämä on elämän tehtävä. Paikalliset temppelit (moskeijat), jossa rukoillaan Allahin nimeen ovat kansallisen ja hengellisten arvojen paikkoja, pyhiä temppeleitä.

 Lahden islamilainen kulttuuriyhdistys on avattu muslimien kulttuurin ja uskonnon arvojen ylläpitämiseksi ja rauhallista rukoilua varten. Samaan aikaan yhdistyksen tarkoitus on eri kielien, kulttuurien ja kansojen välisen rauhan, suvaitsevaisuuden ja yhteisymmärryksen saaminen. Tähän tavoitteeseen pyritään järjestämällä opetusta sekä kulttuurillisia ja uskonnollisia toimintoja (seminaarit, näyttelyt, kurssit, retket ym.).

 

Lahden islamilaisen kulttuuriyhdistyksen moskeija on käytössä joka päivä muslimien rukoilua varten. Luokassa kaiken ikäisille opiskelijoille järjestetään islamin uskonnon ja Koraanin opetusta, kuten myös uskonnon kulttuurin, moraalin sekä turkin ja muiden kielien opetusta. Naisille järjestetään ruoan valmistuksen, kielen ja käsitöiden opetusta. Tällä toiminnalla Lahden islamilainen kulttuuri yhdistys on saavuttanut yhtenäisyyden ja saanut hyvän aseman.

 

Yhteystiedot
Lahden islamilainen kulttuuriyhdistys

Uudenmaankatu 18, 15100 Lahti

Puhelin: +(358) 504918049

E-mail: info@islamkulttuuri.com

 

http://www.islamkulttuuri.com/